Weer zes Blauwe Vlaggen voor Den Helder

Persfoto+4_Blauwe+Vlag+2017_Mark+NicolaiDe Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend, 122 jachthavens en 61 stranden. Zes daarvan gingen naar Den Helder.

De stranden Duinoord, Zandloper en Julianadorp ontvingen dit keurmerk. Tevens de jachthavens Breewijd, KMJC en Willemsoord. Dat gebeurde donderdag tijdens de Jaarlijkse Blauwe Vlag Ceremonie op de Pier en jachthaven in Scheveningen. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Trots

Strandmanager, Kiran Badjoe een talentvolle windsurfer en de voorzitter

“We zijn erg trots op de Blauwe Vlaggen”, zegt voorzitter Jan Roelofsen van de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN). “Het is een erkenning van de kwaliteit van onze jachthavens en stranden. De jachthavens Breewijd, KMJC en Willemsoord investeren samen met de SSN en de gemeente Den Helder veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen deze bedrijven weet waar hij of zij aan toe is.”

Ook wethouder economische zaken en toerisme, Edwin Krijns, is weer enorm blij met deze zes Blauwe Vlaggen. “Heel goed voor de uitstraling van onze stad en goed voor de kwaliteit van het toeristische product.”

Blauwe Vlaggen Den Helder

Blauwe Vlaggen stranden Den Helder 

 

unknown

Jaarlijks behalen de stranden Duinoord,  Zandloper en Julianadorp (aan Zee) de Blauwe Vlaggen. Sinds de oprichting van de SSN in 2010 een vast gegeven.
In 2016 werden de vlaggen staand voor een groot aantal eisen als schoon, veilig en bereikbaar uitgereikt op Willemsoord, het schitterende oude Rijkswerf gebied in Den Helder.
In 2015 werden deze uitgereikt in Vlissingen door natuurlijk niemand minder als Michiel de Ruyter.

 

Samen met de Jachthavens Breewijd, MKJC en Willemsoord heeft Den Helder in totaal zes Blauwe vlaggen. Al jaren lang een geweldig resultaat.

Bluwe Vlag uitreiking 2015

Jan Roelofsen (voorzitter SSN) met Michiel de Ruyter.