Articles for januari 2014

Nieuwsbrief oktober 2013-2

Julianadorp aan Zee in de Top-10 Schoonste stranden van Nederland.
Zoals u al in de verschillende media heeft kunnen lezen is Julianadorp aan Zee geëindigd op de 5e plaats bij de landelijke verkiezing Schoonste Stranden van Nederland. Daarmee is Julianadorp aan Zee de enige badplaats in Noord-Holland die geëindigd is in de Top 10. Een prachtig resultaat voor de uitstraling van onze stad, voor de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) en de strandpaviljoenhouders. Wel moet Julianadorp de Zeeuwse plaatsen Domburg, Nieuwvliet, Noord-Beverland en Groede aan zich voor laten gaan.

Vlnr. Jan Roelofsen (voorzitter), Frans Slee (secretaris), Helena van Zutphen (dir. Stichting Nederland Schoon),Ruud Koelewijn (strandmanager SSN) en de heer Guido van Woerkom (jury voorzitter/algemeen dir. ANWB).

Kees Visser, wethouder Toerisme van de gemeente Den Helder, is blij met dit resultaat: “Het afgelopen jaar stonden we nog op een van de laatste plaatsen en nu in de Top-10 van Nederland! Dit is goed voor de uitstraling van Julianadorp aan Zee als badplaats. Het is trouwens toch een mooi jaar voor Den Helder, we staan in de top van Nederland met de meeste zonne-uren, wederom is aangetoond dat wij de schoonste lucht hebben, we zijn dit jaar Hengelsport hoofdstad van Nederland en staan nu ook nog in de Top-10 van Schoonste Stranden. De complimenten van de wethouder gaan uit naar het bestuur en medewerkers van de Stichting Strandexploitatie Noordkop. Julianadorp aan Zee kreeg met het behalen van de norm zeer schoon strand, tevens de 4 sterren plaquette uitgereikt.

DSCF0393_2

Ruud Koelewijn (Strandmanager SSN) en Tim van der Broek (coördinator schoonmaakploeg van de strandwachten, kookte voor de overblijvers en zorgde voor de orde en netheid buiten de openingstijden).

Ook hierbij geldt dat de uitkomst zowel door het publiek als de strandinspecties wordt bepaald. Het strand van Duinoord en Huisduinen is geëindigd in de middenmoot. Om dit resultaat te bereiken heeft de SSN goed samengewerkt met de strandpaviljoenhouders, de reddingsbrigade, andere betrokkenen én de strandgasten bij de publieksverkiezing en er is hard gewerkt aan een hogere kwaliteitsslag op de Helderse stranden.De gemeente Den Helder kan zich dankzij deze gezamenlijke inspanningen al jaren profileren met schone, veilige en toegankelijke stranden. Die inzet wordt elk jaar beloond met de Blauwe Vlaggen die op de drie stranden wapperen.