Articles for augustus 2020

Tragisch einde redding kinderen bij Drooghe Weert

Gisteren is een 37 jarige Poolse man verdronken bij de strandopslag Drooghe Weert. Hij kwam drie kinderen die in problemen waren te hulp en is daarbij onder water verdwenen. Na de melding zijn boten en ambulances van de strandposten Julianadorp en Callantsoog uitgerukt om te gaan zoeken. Ook de KNRM, Kustwacht, Lifeliner en de Alarmploeg van de Reddingsbrigade zijn bij de zoekactie betrokken. Er werden door de strandwachten kettingen opgezet met badgasten en hand in hand door het water gelopen om de man op te sporen. Dit is gelukt en de man werd aan wal gebracht en gereanimeerd. Dit mocht helaas niet baten. Wij willen de redders, badgasten en alle overige betrokkenen bedanken voor hun inzet. Onze oprechte deelneming gaat uit naar de familie, vrienden en collega’s van het slachtoffer.

foto Mike Koenekoop

 

De Nederlandse kust met de mooie Noordzee blijft verraderlijk. Hoge golven, stroming en muien zijn iedere dag anders en onderschatting van de gevaren liggen op de loer. Ga nooit alleen zwemmen, houd elkaar in de gaten en raak niet in paniek. Dit is het tweede slachtoffer op Drooghe Weert. Zes jaar geleden gebeurde het nagenoeg identiek. Twee kinderen in problemen en een wat oudere mevrouw besloot ze te gaan helpen, ook zij verdronk. Waar waren de ouders of verzorgers? Hebben zij hun kinderen voldoende op de hoogte gebracht van de gevaren? Vorig jaar werden kinderen van 7, en 11 jaar uit zee gered. Hun ouders waren nog op de camping, “ga maar vast, wij komen zo!”

Den Helder nog steeds schoonste strand van Noord-Holland

Voor het tweede jaar op rij heeft Den Helder de prijs gewonnen voor het Schoonste Strand in de provincie Noord-Holland.

Sinds de instelling van de prijzen per provincie vier jaar geleden werd Den Helder drie maal eerste en een maal tweede.

De prijs is donderdag 30 juli uitgereikt op het strand van Julianadorp. De Nederlandse stranden zijn ook dit jaar schoner geworden, zegt organisatie Strand Nederland. De inspecteurs waren langs de hele kust te spreken over de toegenomen schoonheid en vonden met name minder wegwerpplastic dan voorgaande jaren.