• di
  31
  jan
  2017
  19:30Kopgroep Bibliotheek Julianadorp

  180x180_Jolanda_Bos_strandjutten

  Lezing Strandjutten

  De wind loeit om het huis, je bloed gaat sneller kloppen.
  Hoera, in deze tijd moet je op het strand zijn voor strandjutten.
  Voor een ieder die daar meer vanaf wil weten organiseert de Kopgroep Bibliotheek Julianadorp op 31 januari een lezing over strandjutten.
  Aanvang 19.30 uur
  Kijk voor meer informatie of het boeken van kaartjes op:
  https://kopgroep.biblio-shop.nl/activiteiten/inschrijven/391/geschiedenisvanhetstrandjutten31012017#

   

 • vr
  21
  apr
  2017
  10:00Strandslag Julianadorp bij Paal 6

  Juttersgeluk 2017 op 21 april in Julianadorp
  3731284
  Tijdens deze Expeditie rapen we samen afval van het strand, zodat een schoon strand achterblijft. Het is natuurlijk heerlijk om even op het strand en in de natuur te zijn, maar meedoen aan (een etappe in) de Expeditie is dus ook nog eens heel nuttig. Het draagt bij aan uw ontspanning maar ook aan het behoud van de natuur.

  Het programma

  De ochtend start met een kopje koffie of thee en een stukje gebak, dat de Stichting Strandexploitatie Noordkop en de gemeente Den Helder u aanbiedt. Wethouder Edwin Krijns zal de deelnemers toespreken, waarna het team van Juttersgeluk uitleg geeft over wat we gaan doen en vinden op het strand. Daarna start de ontdekkingstocht naar de mooie en minder mooie dingen langs het strand.

  Aanmelden

  Op de website van Juttersgeluk staat meer informatie en een sfeerimpressie van vorige jaren en kunt u zich aanmelden. Deelname is gratis, maar we vragen u wel zelf uw vervoer naar strandslag Julianadorp (Paal 6) te regelen. Na aanmelding via het online formulier krijgt u van Juttersgeluk de bevestiging en het programma gemaild. Wij streven ernaar de aanmeldingsprocedure voor 17 maart af te ronden.

  Juttersgeluk 2017 voor aanmelden als individu of groep aanklikken

   


Met de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. De opruimactie start op dinsdag 1 augustus 2017 op twee locaties – in Cadzand (zuid) en op Schiermonnikoog (noord). De hele Noordzeekust is opgedeeld in 30 etappes waarbij deelnemers uit het hele land komen helpen een stuk strand schoon te maken. Na twee weken finishen de noord- en zuidroute tegelijkertijd in Zandvoort op dinsdag 15 augustus 2017. Hier worden de resultaten bekend gemaakt tijdens de feestelijke afsluiting.

Schermafbeelding 2017-02-24 om 16.51.22Je kunt ervoor kiezen om één of meerdere etappes mee te helpen met het strand schoonmaken.

Noord & Zuid etappes
Per dag worden er twee etappes tegelijkertijd gelopen: één etappe in het noorden en één etappe in het zuiden van het land. Deze staan aangegeven met bijvoorbeeld N1 (Noord etappe 1) en Z1 (Zuid etappe 1). Het nummer staat zowel voor de etappe als voor de datum in augustus. N1 vindt plaats op 1 augustus, N2 op 2 augustus, enzovoorts. Hieronder vind je de etappes en de informatie per etappe, zoals de start- en finishlocatie, de verzameltijd en de lengte van de etappe.

Inschrijven
Je kunt je op dit moment nog niet inschrijven voor een etappe. Van Huisduinen naar Julianadorp start op 9 augustus om 10.00.

Leave a reply

required