De Stichting Strandexploitatie Noordkop heeft dit jaar de strandpost Julianadorp vervangen door een nieuw gebouw met een passende uitstraling.

dsc_0731

Niet langer containers stapelen en jaarlijks op en afbouwen maar een vaste post.

We zijn erg blij met de steun en toestemming van de Gemeente Den Helder, Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap Noorder Kwartier.

schermafbeelding-2016-11-25-om-16-45-19

Het gebouw is geheel van hout opgetrokken door Meerkerk Houtbouw en in twee maanden gebouwd.

schermafbeelding-2016-11-25-om-16-42-21
Installatie techniek Alectric gevestigd in Den Helder is verantwoordelijk voor de gehele technische installatie.

Door een bijschermafbeelding-2016-11-25-om-16-39-28drage van de Helderse Coöperatieve Windmolen Vereniging “De Eendragt” is de strandpost voorzien van zonnepanelen en bijbehorende apparatuur en is energie neutraal.

De post heeft twee lagen met op de begane grond slaapplaatsen voor de strandwachten, bijbehorende douches en toiletten. Een volledig geoutilleerde EHBO kamer en vrij toegankelijke dames, heren en mindervaliden toiletten.

foto-jdorpOp de bovenverdieping bevinden zich de keuken en eetkamer, twee slaapkamers en de uitkijk ruimte. Het  overzicht op het strand en de zee is uitstekend en het is prettig werken.

Aan de duinkant is de loopbrug en het pad ook voor mindervaliden geschikt en de EHBO van daaruit ook met een rolstoel te bereiken. Aan de zeezijde geeft een stalen trap toegang tot de post en EHBO.

De posten op Zandloper en Duinoord zullen de komende jaren ook verplaatst en vervangen worden maar zonder slaapgelegenheid.img_2512img_0344

Om de post tegen de elementen te beschermen is er een wal van zand om gelegd. Dit om uitslijping van het zand onder de post te voorkomen. Die gaat dan in verhouding steeds hoger op de poten staan.

Op deze foto is goed te zien dat het hout al helemaal uitbleekt onder invloed van de zon en de zilte lucht. Vergelijk deze maar eens met de bovenste foto.

 

 

 

Leave a reply

required