EEN ZOMERBAAN ALS LIFEGUARD?

Wil jij de leukste zomerbaan van 2022? Solliciteer dan als Lifeguard bij de SSN en misschien werk jij aankomende zomer wel als strandwacht op de stranden van Den Helder.

Jij bent een echte teamplayer en een vast gezicht voor de strandgasten op de stranden van Den Helder. Jij houdt ervan om met collega’s voor, tijdens en na werktijd het beste uit jezelf naar boven te halen. Durf jij in het diepe te duiken?

 

Heb je nog vragen? Stuur ons een mailtje of stuur een bericht op Facebook of Instagram

 

 

 

SSN strandwachten geslaagd voor Junior en Lifeguard

Na vorige week de EHBO opleiding, zijn vandaag de examens voor Junior Lifeguard(de zwemmers en redders) en Lifeguard (de leiders) met behulp van Reddingsbrigade Nederland gehouden. Met succes mogen we wel zeggen. Dertien nieuwe junioren en twee Lifeguards zijn geslaagd voor hun diploma. Het seizoen is nagenoeg ten einde en er hebben zich gelukkig geen grote incidenten voor gedaan. Dat dit anders kan weten we helaas ook, het blijft opletten!

Na de breuk met Reddingsbrigade Den Helder heeft de SSN assistentie van Reddingsbrigade Nederland gevraagd bij het opleiden van de nieuwe strandwachten. Daaraan is gehoor gegeven en hebben de instructeurs Erik, Jos en Ben ons geholpen, samen met de (eigen) trainingen tijdens het seizoen als resultaat dat bijna iedereen is geslaagd. We bedanken zowel de instructeurs maar ook alle anderen voor het enthousiasme en de getoonde inzet om dit voor mekaar te krijgen.

Het nieuwe seizoen 2022 zien we weer met vertrouwen tegemoet. Ook dan kunnen we weer verse strandwachten gebruiken en gaan we zeker door met opleiden voor Junior maar ook voor Lifeguard en Senior.

 

De Helderse Coöperatieve Windmolen Vereniging ‘De Eendragt” steunt de SSN met zonnepanelen

Vandaag is met een klein beetje ceremonieel, de post Zandloper voor de 2de geopend en is gelijk de overeenkomst met de Helderse Cooperatieve Windmolen Vereniging “De Eendragt” afgesloten.
De Eendragt steunt de Stichting Strandexplotatie Noordkop (SSN) met de aanschaf en investering van de Zonnepanelen op de nieuwe strandpost de Zandloper.
Maar liefst 15 zonnepanelen, in totaal 4500 kW om onze nieuwe post volledig duurzaam en energieneutraal te maken. De plannen zijn o.a. om met de overwaarde van de panelen ook de strandopgang  een stuk fietsvriendelijk in te richten en daar laadpalen te plaatsen voor de bezoekers met Elektrische fietsen en scooters.
Een nieuwe service die we de strandbezoekers dan weer kunnen bieden.
Dankzij de steun van de Eendragt, hebben wij  als SSN ook net de financiele ruimte gekregen om de communicatiemiddelen van de posten te vervangen door nieuwe digitale apparatuur. Om ook dit nieuwe seizoen de zaken nog beter te bewaken en te communiceren met alle hulpdiensten.
Onze dank gaat uit naar het bestuur en de vereniging van de Eendragt,.
Ontzettend veel dank voor jullie steun en hulp aan onze stichting.

Nieuwbouw strandpost Zandloper start morgen

Het is zover, nadat in november de palen geboord waren is het morgen tijd om daar de balkenlaag op te bevestigen. Daarna wordt in twee maanden de post opgebouwd. Aflevering half april dus ruim =voor het badseizoen.

De post wordt een kopie van strandpost Duinoord dus ook met openbare toiletten. Zo zijn in 5 jaar tijd alle posten vernieuwd. We zijn er blij mee.

Tragisch einde redding kinderen bij Drooghe Weert

Gisteren is een 37 jarige Poolse man verdronken bij de strandopslag Drooghe Weert. Hij kwam drie kinderen die in problemen waren te hulp en is daarbij onder water verdwenen. Na de melding zijn boten en ambulances van de strandposten Julianadorp en Callantsoog uitgerukt om te gaan zoeken. Ook de KNRM, Kustwacht, Lifeliner en de Alarmploeg van de Reddingsbrigade zijn bij de zoekactie betrokken. Er werden door de strandwachten kettingen opgezet met badgasten en hand in hand door het water gelopen om de man op te sporen. Dit is gelukt en de man werd aan wal gebracht en gereanimeerd. Dit mocht helaas niet baten. Wij willen de redders, badgasten en alle overige betrokkenen bedanken voor hun inzet. Onze oprechte deelneming gaat uit naar de familie, vrienden en collega’s van het slachtoffer.

foto Mike Koenekoop

 

De Nederlandse kust met de mooie Noordzee blijft verraderlijk. Hoge golven, stroming en muien zijn iedere dag anders en onderschatting van de gevaren liggen op de loer. Ga nooit alleen zwemmen, houd elkaar in de gaten en raak niet in paniek. Dit is het tweede slachtoffer op Drooghe Weert. Zes jaar geleden gebeurde het nagenoeg identiek. Twee kinderen in problemen en een wat oudere mevrouw besloot ze te gaan helpen, ook zij verdronk. Waar waren de ouders of verzorgers? Hebben zij hun kinderen voldoende op de hoogte gebracht van de gevaren? Vorig jaar werden kinderen van 7, en 11 jaar uit zee gered. Hun ouders waren nog op de camping, “ga maar vast, wij komen zo!”

Den Helder nog steeds schoonste strand van Noord-Holland

Voor het tweede jaar op rij heeft Den Helder de prijs gewonnen voor het Schoonste Strand in de provincie Noord-Holland.

Sinds de instelling van de prijzen per provincie vier jaar geleden werd Den Helder drie maal eerste en een maal tweede.

De prijs is donderdag 30 juli uitgereikt op het strand van Julianadorp. De Nederlandse stranden zijn ook dit jaar schoner geworden, zegt organisatie Strand Nederland. De inspecteurs waren langs de hele kust te spreken over de toegenomen schoonheid en vonden met name minder wegwerpplastic dan voorgaande jaren.

Stranden Den Helder en Julianadorp open,

Onze stranden zijn ondanks Corona open als normaal. Natuurlijk wel met de 1.5 meter afstand houden en dat is bij ons prima mogelijk. Ruimte en rust genoeg. De paviljoens zijn ook weer open, de terrassen zijn aangepast en wachten op uw komst. Het gebruik van de openbare toiletten is ook weer toegestaan.

Graag willen wij de toiletten op mooie dagen openen in de periode tot 27 juni. Deze dienen regelmatig schoongehouden te worden zeker in deze tijd. Wilt u ons helpen?

Hieronder een artikel uit het Noord-Hollands dagblad van 4 juni.

Wie wil doordeweeks de toiletten aan het strand beheren, zodat wildpoepen op het strand en in de duinen niet meer nodig is?

De Stichting Strandexploitatie Noordkop is op zoek naar personen die dat willen doen. Secretaris Frans Slee van SSN legt uit dat toiletten in strandpaviljoens alleen toegankelijk zijn voor gasten. ,,Bij Paal 6 en Duinoord is dat niet zo’n probleem, want daar hebben we nieuwe posten staan. De toiletten zijn van buiten toegankelijk. Alleen bij De Zandloper hebben we dat niet. Die post wordt hopelijk komende winter gebouwd. We hebben enkele mobiele toiletten gekocht waar bezoekers gebruik van kunnen maken. Die toiletten zijn inmiddels op de riolering aangesloten. Er is een enorme run op die voorzieningen, maar we hebben er gelukkig twee kunnen bemachtigen.’’

Schoon

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, moeten de toiletten bij de strandposten schoon zijn. Frans Slee hoopt dat vrijwilligers zich aanmelden voor dat baantje. Zij krijgen een vrijwilligersvergoeding. Wie een bijbaantje zoekt, mag ook reageren:

,,Het gaat om de periode tot 27 juni. En vanaf eind augustus. Want dan kunnen de toiletten de hele week open. Dat haalt druk op de strandpaviljoens weg. Wij verwachten van de vrijwilligers dat zij de toiletten regelmatig schoonmaken. Wie gebruikmaakt van het toilet moet de handen ontsmetten bij het betreden van het toilet en bij vertrek. De beheerder van de toiletten moet er voor zorgen dat er ontsmettingsmiddelen aanwezig zijn.’’ Met geïnteresseerden gaan we afspraken maken over de invulling van de functie.’’

Wildpoepen

Het gaat om drie posten, met drie toiletgroepen. Slee: ,,Er is een herentoilet, een damestoilet een een toilet voor mindervaliden. Drie toiletten per strandslag dus, behalve op De Zandloper. Daar zijn er twee.’’

Om wildpoepen en -plassen te voorkomen, zijn de toiletten hard nodig, zeker op werkdagen, legt de secretaris uit. ,,We willen het kwaliteitsniveau van onze stranden handhaven en het voor iedereen toegankelijk houden. Vroeger konden strandbezoekers bij de paviljoens terecht. Dan kan niet meer, vanwege de maatregelen rond het coronavirus. Ik kan de toiletten doordeweeks niet open laten, want onze eigen mensen zijn dan druk bezig met allerlei andere werkzaamheden. Vijf medewerkers die continu die zevenenhalve kilometer strand moeten nalopen. Ik zie geen kans om hen regelmatig bij de toiletten aanwezig te laten zijn. Dat mag niet de veiligheid in het gedrang brengen. Met mooi weer worden de stranden bewaakt en dan kunnen de strandwachten controle houden.’’

Borden

SSN is ook met andere maatregelen bezig om het strandbezoek veilig te laten verlopen. ,,We zijn daarover in overleg met de gemeente Den Helder’’, legt Frans Slee uit. ,,We hebben het onder meer over borden waarop aangegeven is aan welke regels strandbezoekers zich moeten houden. Je kunt wel borden in zes talen neerzetten, maar die leest geen hond. We denken druk na over een manier om het voor iedereen zo duidelijk, begrijpelijk en simpel mogelijk te houden.’’

De zwemveiligheid heeft ook topprioriteit: ,,De watertemperatuur is nog niet zo hoog, maar het wordt langzaam aan behoorlijk druk. We houden ook rekening met het waterbedeffect dat zou kunnen ontstaan. Als de stranden van bijvoorbeeld Zandvoort en Bloemendaal bomvol zitten, zou het zomaar kunnen dat het hier erg druk wordt. dat kunnen we natuurlijk niet voorspellen, maar we willen er wel op voorbereid zijn. Als handhaving nodig mocht zijn, kunnen wij snel contact leggen met boa’s. Daar zijn afspraken over gemaakt.’’

De strandwachten krijgen voldoende beschermingsmiddelen als mondmaskers, brillen en schorten. Slee: ,,We hebben ook nagedacht over hoe we strandbezoekers bij calamiteiten kunnen helpen. Het kan zijn dat we niet zelf een pleister aanbrengen op iemands been, maar een familielid vragen dat te doen.’’

Veiligheidsregio

De post bij De Zandloper in Julianadorp is inmiddels zo goed als opgebouwd.

,,Van de Veiligheidsregio mochten wij die nog niet opbouwen. Het heeft even geduurd voordat wij daar groen licht voor kregen. De vrees was dat de werkzaamheden een aanzuigende werking zouden kunnen hebben op mensen die wilden weten wat daar gebeurde. Om veiligheidsredenen kregen we daar dus geen toestemming voor. Dat was allemaal niet rampzalig. Het betekent wel dat er nu meer druk op de ketel is gezet. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan die post.’’

Wie een (vrijwilligers)baantje zoekt op het strand kan contact opnemen met Frans Slee: 06-5576 2315

 

Stranden Den Helder en Julianadorp worden drukker, gemeenschappelijke toiletten blijven dicht tot 1 juli.

De stranden van Den Helder en Julianadorp zijn vrij toegankelijk voor het publiek ondanks de corona-crisis. Het aantal mensen dat gebruik maakt van de opgangen is de afgelopen weken behoorlijk toegenomen. Alhoewel de gemeenschappelijke toiletten en douches op de campings en andere accomodaties zijn gesloten komen er steeds meer mensen naar het strand. Daar is gelukkig voldoende ruimte, maar op de opgangen ontstaat er soms een opstopping i.v.m. het min of meer gelijktijdige vertrek van de bezoekers.

Alle strandpaviljoens zijn gesloten tot 1 juni, de gemeenschappelijke toiletten tot 1 juli. De Reddingsposten die in deze periode op zaterdag en zondagmiddag open waren zijn tot nader order gesloten.

Ondanks de gunstige berichten omtrent de verspreiding van corona willen ook wij u oproepen voorzichtig te blijven. Als u toch gaat wandelen of fietsen houdt a.u.b. voldoende afstand.

 

Stranden ondanks Corona-virus open

De stranden van Den Helder en Julianadorp zijn vrij toegankelijk voor het publiek ondanks de corona-crisis. Het aantal mensen dat gebruik maakt van de opgangen is de afgelopen weken zeer beperkt gebleken. Campings en vele andere accomodaties zijn dicht of beperkt open zodat er veel minder toeristen zijn die gebruik van het strand maken. Alle strandpaviljoens zijn gesloten, ook de afhaalloketten.

Ondanks de gunstige berichten omtrent de verspreiding van corona willen ook wij u oproepen thuis te blijven. Als u toch gaat wandelen of fietsen houdt a.u.b. voldoende afstand.

Wij wensen u een fijn Pasen toe en blijf gezond.

Fietsenstalling strandslag Zandloper vernieuwd

FIETSENSTALLING ZANDLOPER VERNIEUWD

De fietsenstalling bij strandslag Zandloper is door zandophoping en diverse andere oorzaken toe aan een upgrade. Helaas is het Masterplan strandslagen van de SSN voor Zandloper nog niet uitgevoerd mede door gebrek aan menskracht bij de Gemeente. De SSN heeft besloten toch een aanvang te maken en niet af te wachten. De opstapjes naar de stalen fietsenrekken zijn verdwenen en de autoparkeerplaatsen zijn afgeschot met een kastanje houten palissade. De stalen rekken zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor een houten uitvoering. De liggers en palen zijn zonder conserveringsmiddel dus puur natuur. Nu er weer voldoende ruimte is je fiets te parkeren hopen we dat deze zomer de fietsen niet weer op de rijbaan staan of aan de kant bij de opgang. Bij een noodsituatie belemmeren deze dan de ambulance etc. Dat willen we liever niet toch?

Een aparte stalling voor elektrische fietsen en scooters is er nu nog niet maar deze is wel in het Masterplan strandslagen opgenomen. Daar moeten we nog even op wachten. Zodra mogelijk pakken wij dat met de Gemeente op.