Strandschoonmaak

Unknown

STRANDSCHOONMAAK

Voordat het strandseizoen begint zijn de werknemers al bezig de opgangen en het strand gereed te maken. Fietsenstallingen worden uitgegraven of opgezet, meer als 100 kliko’s en droppits geplaatst. De SSN verzorgt het reinigen van de Helderse stranden, opgangen en in het weekend ook de parkeerplaatsen. Hiervoor zetten wij ons vaste personeel in aangevuld met vakantiekrachten en strandwachten. ‘s Morgens vroeg gaan er twee teams op pad om alles wat op de opgangen en het strand aan vuil is achter gebleven op te ruimen. Wanneer dat nodig is zetten we ook onze traktor met beachcleaner in. Na 10.00 uur wordt het druk op de opgangen en kun je daar niet meer te werken met een auto, shovel of traktor. Bij de hoofdstranden maken de strandwachten een ronde op het bewaakte gedeelte. Ze zetten aan de randen de beachvlaggen uit en kijken of er geen glas of ander vuil ligt en ruimen dit op. Het strand moet tenslotte niet alleen schoon maar ook veilig zijn.

imag0083‘s Avonds rond 19.00 beginnen we met een vuilronde en legen we alle vuilnisbakken op het strand en de opgangen. Vaak zijn we daar tot 22.30 mee bezig. Zo kunnen we de nieuwe dag weer met nagenoeg lege bakken beginnen. Meestal is dit voldoende maar na een storm spoelt er vaak veel rommel aan. Eb en vloed houden zich helaas niet aan onze werktijden en spoelt er rond het middaguur troep aan, dan gaan we vrolijk aan de slag om dit voor u op te ruimen. Wier en driftwood en andere natuurlijke materialen die aanspoelen kunnen rustig wachten tot de volgende ochtend of mogen blijven liggen. Ook leuk voor kinderen en uw hond gaat ook graag achter een stuk hout aan.

Mocht er een levende zeehond of bruinvis aanspoelen brengen we die met behulp van de dierenambulance een stukje op weg naar Pieterburen of SOS Dolfijn in Harderwijk maar mogelijk dit jaar nog op Texel bij Ecomare. Dode zeehonden en of bruinvissen worden zo snel mogelijk afgevoerd, soms voor onderzoek naar Imares maar meestal naar de destructie. Voor nog grotere zeezoogdieren zoals de walvis of bultrug wordt door ons als strandvonder een professioneel bergingsbedrijf ingeschakeld.