Strandslag Duinoord

DOparkeerplaats1Locatie
GPS coördinaten: N 52. / O 4. (lengte- en breedtegraad)
Begin opgang: Parkeerplaats bij restaurant Duinoord aan het einde van de Jan Verfailleweg (N502).

Algemeen
Strandslag Duinoord is de best geoutilleerde strandopgang van Den Helder met ruime parkeergelegenheid in de omgeving, een eigen Beachclub en een bewaakte strandpost tijdens het zomerseizoen. In de directe omgeving zijn veel natuurgebieden te vinden zoals de Donkere Duinen en Mariëndal. Duinoord heeft een mooi breed strand en wordt dan in de zomer ook veel bezocht door toeristen en de inwoners van Den Helder. Deze strandslag heeft de Blauwe Vlag.

Strandpaviljoen Beachclub Citadel

Het paviljoen is na een brand begin 2015 gesloopt en is nu schitterend herbouwd en weer open. Op het terras zit je heerlijk uit de wind met door de hoge ramen volop zicht op strand en zee. Volgens Jan, de eigenaar, het mooiste stukje strand van Nederland.

Reddingspost Duinoord

Er staat een SSN Lifeguardpost van waar vanuit er bewaakt wordt in het zomerseizoen van 10.00-18.00 en die is voorzien van openbare toiletten waaronder ook een mindervaliden toilet. Uiteraard ook voor EHBO en andere hulpvragen kunt u hier terecht.

 

 

Natuurgebied de Donkere Duinen
In 1917 aangelegd recreatiebos met wandelpaden en een vijver. De Donkere Duinen ligt direct aan de parkeerplaats bij Duinoord.De donkere duinen is een aangeplant dennenbos. Door middel van beheers-ingrepen is omgevormd naar een afwisselend, natuurlijker bos. In het gebied is een ringvormige eendenvijver met oevers. Het gebied is erg aantrekkelijk voor vogels, zo vind je er onder andere kuifmees, staartmees, boomkruiper en goudhaan. Ook zijn er veel Paddenstoelen te vinden in het bos, dit komt door de wat vochtigere grond en het aanwezige hout van bomen. Meer info hier.

Bezoekerscentrum de Helderse Vallei
Het natuur- en educatiecentrum ligt in het natuurgebied Mariëndal (aan de overzijde van de weg) en heeft een kinderboerderij en permanente tentoonstellingen over de natuur en het milieu van de omgeving van Den Helder. Voor meer info hier.

Klimvallei Mariendal

Klimvallei Mariendal

Natuurgebied Mariëndal
In de jaren ’70 aangelegd natuur-/recreatiegebied voor de omgeving van Den Helder. In het gebied vindt u een uitkijktoren, klimvallei, wandel- en fietspaden en lig- en speelweiden naast de waterpartijen. Even verderop een groot duinmeer, met vogelkijkpunt  waar veel weide- en watervogels te bewonderen zijn. Vanaf Mariëndal lopen een fiets- en kanoroute door de kop van Noord Holland tot aan Julianadorp.

Voor info kanoroute zie hier

Voor info fiets- en wandelroutes zie hier. 

Pannenkoekenvallei

Restaurant Duinoord

 

Restaurant Duinoord
Steakhouse en  BBQ restaurant / partyhouse, terras aan het bos.

de Pannenkoekenvallei
Gelegen in het Mariëndal direct aan de parkeerplaats tegenover de ingang van Donkere Duinen.

 

 

Gedurende het zomerseizoen rijdt de Kustbus (851) vanaf het NS-station Den Helder naar deze strandopgang, de bus stopt bij restaurant Duinoord. Vanaf deze stopplaats is het 5 minuten lopen naar het strand.

 

Duinoord Route(1)

 

 

Parkeren en bereikbaarheid
Aan het einde van de Jan Verfailleweg, bij de afslag naar restaurant Duinoord, kunt u volop gratis parkeren. Vanaf het parkeerterrein loopt een breed verhard pad naar de strandopgang.

Toegang voor mindervaliden
De toegangsweg naar het strand is geheel verhard. Er is een strandrolstoel beschikbaar op het paviljoen.