Strandslag Julianadorp

 

Strandslag Julianadorp vanuit de luchtLocatie
GPS coördinaten:
N 52.8952 / O 4.71248 (lengte- en breedtegraad) Begin opgang is aan de Zanddijk tegenover het gelijknamige bungalowpark Strandslag Julianadorp en restaurant Noordzee.

Algemeen
Strandslag Julianadorp is de grootste en meest bekende strandopgang van Julianadorp aan Zee. Op het strand is een groot paviljoen aanwezig, er is een bewaakte strandpost. Deze strandslag heeft de Blauwe Vlag en staat al jaren  in de top-10 van Schoonste Stranden van Nederland. Ook is dit strand al drie keer eerste van Noord-Holland in de verkiezingen geworden. 

 

Faciliteiten
Strandpaviljoen Paal6 waar u heerlijk kunt genieten van een drankje of eten van de uitgebreide kaart. Toiletten bevinden zich bij het strandpaviljoen maar ook op de strandpost inclusief een mindervaliden toilet. Er is een bewaakte strandpost van de SSN/Reddingsbrigade in het zomerseizoen. Je kunt je bij de strandpost lekker afspoelen onder een stranddouche. Ook is er een strandrolstoel op de strandpost aanwezig. 

 

Strandpost Julianadorp

Op het strand vind u de hoofdstrandpost. Van hieruit wordt niet alleen toezicht gehouden op het nabije strand maar ook de coördinatie met de strandposten Duinoord en Zandloper. Dit is ook het “thuis” van de strandwachten. Er is slaap en eetgelegenheid voor 20 strandwachten die buiten Den Helder wonen. Dagelijks werken er in het hoogseizoen  minimaal 13 strandwachten. In totaal neemt de SSN er 35 per seizoen aan. De SSN verzorgt vanaf deze post met behulp van Reddingsbrigade Nederland ook de opleidingen van de strandwachten.

 

Strandhuisjes
Voor de echte liefhebbers is het hier zelfs mogelijk om op het strand te logeren in één van de strandhuisjes van Roompot. De zon op zien komen en weer onder zien gaan met je voeten in het zand. Wie wil dat niet?

 

 

Surfschool High 5
Zuid van het paviljoen vind u Surfschool High 5 voor de leukste surflessen en suppen. 

 

Golfbaan Ooghduyne
Aan de Van Foreestweg in het Landal park Ooghduyne ligt een 18 holes golfbaan. Daarbij een 9 holes familybaan voor mensen die kennis willen maken met de golfsport. Direct naast de golfbaan een mooi terras bij restaurant Juliana’s om na afloop even te ontspannen en van een drankje te genieten. www.golfbaanooghduyne.nl

Fietsen en wandelen in Duinen

Fietsen en wandelen in Duinen

 

Diverse fiets- en wandelpaden door de duinen.

Er zijn in Den Helder en Julianadorp vele mogelijkheden om te wandelen of te fietsen in de omgeving. De routes kunt u hier vinden maar natuurlijk kunt u ook zelf een route maken. Zolang u de boot naar Texel niet neemt wordt verdwalen een hele opgave.   

 

Bloembollen en pluktuinen
Vanaf het vroege voorjaar tot eind mei staan in de hele omgeving veel bolbloemen in bloei. Wilt u zelf bloemen plukken of bollen kopen dan kunt u op diverse plaatsen terecht zoals de Floratuin.

Bowling Noordzee

Noordzee Bowling en Billy Bob restaurant

Bowlingbaan
Aan de Zanddijk vindt u restaurant NoordzeeBowling met een aantal bowlingbanen. 

Restaurants
Deze zijn in de directe omgeving (aan de Zanddijk) of iets verder in het dorp (Julianadorp aan Zee) voldoende te vinden. U kunt uw keuze maken uit een eenvoudige snackbar of broodjeszaak tot pizzeria, Aziatisch, tapas of specifiek kindvriendelijk restaurant.

Strandhuisjes Julianadorp

Strandhuisjes Julianadorp

Campings en bungalowparken
Direct aan de Zanddijk maar ook in de nabije omgeving zijn vele parken en campings gelegen, boek wel op tijd het seizoen begint steeds vroeger!
Het is zelfs mogelijk een vakantiehuisje op het strand van Julianadorp te bespreken bij Roompot. Deze strandhuisjes werden in 2014 gewaardeerd als beste van Nederland en zorgen bij zowel mooi als slecht weer voor een onvergetelijke vakantie.

 

Parkeren en bereikbaarheid
Julianadorp routeBij de afrit naar het bungalowpark Strandslag Julianadorp en restaurant Noordzee is een parkeerterrein waar u de auto vrij kunt parkeren. Vanaf het parkeerterrein is het een paar minuten lopen naar het strand.
In het zomerseizoen rijdt de Kustbus (851) vanaf het NS-station Den Helder naar Julianadorp aan Zee.

Toegang voor mindervaliden
De toegangsweg naar het strand is geheel verhard en makkelijk toegankelijk met een rolstoel. Op de strandpost is een strandrolstoel aanwezig waarmee u makkelijk over het strand kunt rijden. U kunt deze niet reserveren, hij is vrij te gebruiken.