Verantwoordelijkheden

[two_third]

WELKOM

De Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) voert in opdracht van de gemeente Den Helder het beheer over het strand en de opgangen. Den Helder beschikt over een breed strand dat zich over ruim 7 kilometer uitstrekt met 8 strandopgangen.

 

De SSN draagt zorg voor de veiligheid van de strandbezoekers en het schoonhouden van het strand, de opgangen en parkeerplaatsen. Verder het ontwikkelen van nieuwe diensten  en uitbreiding van de faciliteiten om voor de bezoekers het verblijf aan het strand zo aangenaam mogelijk te maken. Denk hierbij o.a. aan informatievoorziening, stranddouches, bankjes en openbare toiletten. Wifi is de volgende stap.

 

De SSN zorgt ieder jaar, tijdens het seizoen, dat u veilig kunt zwemmen. Tijdens het hoogseizoen worden de hoofdstranden Duinoord, Zandloper en Julianadorp vanuit de strandposten bewaakt tussen 10.00 en 18.00 uur. In het laagseizoen alleen op zaterdag en zondagmiddag. We beschikken over reddingsboten, rescueboards en een pick-up, die direct bij calamiteiten ingezet kunnen worden. De opleidingen voor de SSN strandwachten zijn met behulp van Reddingsbrigade Nederland in eigen beheer.

 

 

Hoe schoon is het strand, wat is de kwaliteit van het zwemwater, zijn er gevaren, het informeren van onze badgasten is belangrijk.

[/two_third]
[one_third_last padding=”10px 10px 0 40px”]

3 Blauwe Vlaggen

De stranden van Den Helder krijgen jaarlijks  – sinds 2010 – maar liefst 3 Blauwe Vlaggen uitgereikt.

Logo Blauwe VlagDit is voor bezoekers van ons strand een zeer gewaardeerde onderscheiding, die aangeeft dat de stranden voldoen aan de zware internationale kwaliteitseisen op gebied van milieu en veiligheid.

Strandslag Julianadorp staat al enige jaren in de Top 10 van de Nederlandse Schoonste Stranden en de stranden van de gemeente Den Helder waren in 2014, 2018, 2019 en 2020 het schoonst van de provincie Noord Holland.

Alle stranden van Den Helder en Julianadorp hebben de vier sterren status! Kom maar kijken.

[/one_third_last]